ORKISZ Tajemnica niezwykłych właściwości pszenicy orkiszowej tkwi w jej składzie chemicznym. Zawiera ponad 50% skrobi, 12% białka, 3% tłuszczu i 2% składników mineralnych. Znaczna jest także ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych, które mają zbawienny wpływ na funkcjonowanie układu krążenia. Produkty orkiszowe są doskonałym źródłem błonnika, witamin z grupy B, PP oraz cynku, potasu, wapnia i żelaza.Skład : MĄKA ORKISZOWA ,SÓL MORSKA
Krążki ryżowe produkowane są nową metodą : polegająca na prażeniu surowca GORĄCYM POWIETRZEM ,bez dodatku tłuszczu ,niepieczone ,niesmażone.Nie zawierają środków konserwujących , wzmacniaczy smaku ani środków spulchniających .Skład :Ryż 99,7 % sól
Krążki orkiszowe kukurydziane ,gryczane jaglane a nawet ryżowe .
Każdy na pewno znajdzie odpowiednie dla siebie .
U mnie w domu chrupki jak i krążki kupuje już od dwóch lat .
Moja córka je uwielbia .Ale nie tylko ona .
Córka Patrycja zajada je takie jakie są bez dodatków i nie ma różnicy jakie to są .Nawet zje orkiszowe :) Ważne żeby były krążki .
Ja również po nie chętnie sięgam ,nawet teraz je zajadam jak siedzę przed laptopem .
I powiem wam że są pyszne .Jako kanapka deser i takie same po prostu .
Wieczorami często siedzę przed laptopem i zajadam .A to chipsy czekolada batoniki to co było.A kilogramy szły w górę i w górę.:(
Krążki to idealne zastąpienie słodyczy .Są zdrowe smaczne .Zabieramy je wszędzie ze sobą .
A wy też zajadacie krążki ?
V /?